Wie zijn wij?

Cilia Wienk

Ooit opgeleid als docent Lichamelijke oefening, ben ik jarenlang docent en trainer geweest in de sportwereld totdat mijn lijf aangaf dat het misschien iets teveel was. Na een eerste kennismaking met Hathayoga en Poweryoga kwam de echte verandering pas bij Yin. Door de rust en aandacht voor ademhaling en voelen wat werkelijk nodig is om te herstellen en te zorgen voor jezelf merkte ik dat mijn chronische blessures langzaam minder werden. Sporten blijf ik belangrijk en leuk vinden, maar naast alle Yang is er nu ook Yin. Ik heb vele Yin- opleidingen en bijscholingen gevolgd bij Bivag en vind het fantastisch te zien dat door de lessen ook de cursisten ontdekken dat pijnklachten en blessures verminderen en er meer rust komt in hun lijf en misschien wel in hun leven.

Devran Savasci

I'm a yoga practitioner (like you) and a 1200-hour certified yoga teacher. I started my yoga journey 4 years ago and since then I have been teaching yoga to many people online and in-person.  I left my high-intensity job as a Project Manager in Turkey and moved to Assen in May 2022 to share my passion and knowledge about yoga. I'm a life-long learner with a big desire to support the well-being of others through my passion for yoga. I'm trained in Hatha Yoga, Yin Yoga, Prenatal Yoga, and Kids Yoga. With a deep respect for yoga philosophy, I design my classes based on traditional Hatha Yoga with Pranamaya (breathing techniques) and functional movements such as mobility and Budokon. My classes might be very gentle or challenging through creating a safe space on your mat and emphasis on softening and synchronizing the breath. I'll help you flow with ease and deepen your practice. 

Hatha Yoga is a way that you connect with your own body and guide for us to live, act and breathe with awareness. Join me to start your yoga journey!

Afien Auwema

Al jaren is lesgeven mijn passie. Begonnen met aerobic en steps, maar nu al jaren gediplomeerd Pilatestrainster. Naast Pilates verzorg ik seniorenlessen, conditietraining en organiseer ik bij Sportique en Beweegdorp Norg allerhande activiteiten. De lessen bij mij zijn altijd een feestje! Plezier in sport is belangrijk om het vol te houden. Echter altijd met aandacht voor juiste techniek om mensen te helpen sterker en fitter te worden. 

Karen van den Bergh

Na een jarenlange carriëre in bedrijfsleven ging ik op zoek naar andere zingeving. Naast vrijwillegerswerk geef ik een aantal jaren Yin bij Yoga & Training. Daarnaast geef ik elders les in Stoelyoga.  Ik kan kort zijn over wat Yin mij gebracht heeft: zowel Yin geven als zelf Yinnen heeft mij rust gebracht.......

Ita Duursema

‘Al lerend werken en leven’ is mijn motto. Hoe doe je dat: je blijven ontwikkelen, fit blijven, werk houden? Het gaat soms niet vanzelf. Vanaf mijn 17e jaar houd ik me bezig met wat gezondheid, ziekte en werken voor mensen betekent. Mijn basis ligt in de praktijk waar ik als doktersassistente de schakel was tussen patiënt en huisarts. Allerlei parttime-opleidingen volgden: Maatschappelijk werk, Personeelswerk, Loopbaancounseling en - coaching, Leergang Burn-out begeleiding, Opleiding tot trainer Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy en Compassietrainer. Persoonlijk heb ik ontdekt hoe behulpzaam het oefenen in Mindfulness kan zijn in het omgaan met mezelf en met mensen in mijn omgeving. En ook hoe ik daardoor soepeler kan omgaan met alle menselijke ervaringen van de problemen van alledag zoals stress op het werk of in het gezin, het ouder worden en de emotionele reacties die al die situaties soms teweeg brengen.  
De kracht van Mindfulness is dat als je er voor kiest om minder te gaan denken en méér te gaan bewegen er een heilzaam proces op gang komt van meer acceptatie en rust. En daarom geef ik ook zo graag de MindfulYoga bij Sportique: met aandacht bewegen, je grenzen respecteren en bewust zijn van je ademhaling. Dit is de basis voor een ontspannen geest in een ontspannen lichaam. Zo kun je stress en burn-out vóór zijn en relaxter werken en leven.  Wel even een waarschuwing 😉: het is geen snelle weg, het vraagt toewijding en discipline om te oefenen, daarom bied ik ook altijd een serie lessen aan zodat je de gelegenheid hebt om écht te oefenen. De deelnemers die al een tijd de MindfulYoga-lessen volgen, kunnen je uit eigen ervaring vertellen wat ze er aan hebben. Je bent van harte welkom!

Contact

Yoga & Training
Hoofdweg 210
9421 VD Bovensmilde

0592-413125
Zondag 26 maart

Zondag 26 maart

Geplaatst op: 2021-05-18

Doe zondag 26 maart mee aan de Yogadag en lever zo een bijdrage aan het goede doel. Je kunt naar keuze 1, 2 of 3 lessen meedoen, lekker lunchen en de sauna gebruiken. Koffie en thee is gratis. De opbrengsten ko...

Lees meer Meer nieuws
Yoga Balans Dag- vrijdag 31 maart 2023

Yoga Balans Dag- vrijdag 31 maart 2023

Geplaatst op: 2020-08-10

Eerstvolgende Yoga Balans Dag is vrijdag  3maart 2023. Meld je aan voor een relaxed begin van het weekend. (graag per mail/ max 10 deelnemers ) 15:30 uur Ontvangst met een kopje thee of kof...

Lees meer Meer nieuws
  • Door Yinyoga is mijn getrainde lijf meer in balans en is heb ik minder pijnklachten.

  • Na jaren met rugklachten is dankzij 2x per week yinyoga de pijn en stijfheid in mijn rug aanzienlijk verminderd.

  • Door de fijne afwisselende pilateslessen ben ik sterker, waardoor ik mijn werk beter kan volhouden.

  • De zaal is ruim en schoon en ik geniet regelmatig van de sauna voor of na de training.

  • De workshops zijn heerlijk...even helemaal eruit. De lekkere hapjes en drankjes maken het feestje compleet!

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.